Vlees voor het Offerfeest

Vlees voor het Offerfeest nodig? Het Offerfeest word ook wel het Slachtfeest of het Grote feest genoemd. Het wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. Het Offerfeest duurt 3 dagen. Op de eerste dag van dit feest wordt een schaap, een koe of een stier geslacht door elke moslim die zich dit kan veroorloven. Dit gebeurt ter ere van de profeet Ibrahim omdat hij bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van Allah. Een gedeelte van het vlees van het geslachte dier wordt meestal aan de armen gegeven. Tijdens het Offerfeest wordt de moskee bezocht en mensen dragen nette en vaak nieuwe kleding.

Afspraak maken voor het uitzoeken en het Halal slachten van een koe of een stier

Wil je graag een koe of een stier uitzoeken en laten slachten door Veehandel Frank Moors? Neem dan telefonisch contact op.

Vlees voor het Offerfeest

Vlees voor het Offerfeest kan besteld worden bij Veehandel Frank Moors. Dit zijn voornamelijk koeien en stieren in verschillende prijscategorieën. De runderen worden Halal geslacht en eventueel in verschillende porties verdeeld.

Koe of stier zelf uitzoeken voor het offerfeest

Bij Veehandel Frank Moors kun je een koe of stier zelf uitzoeken voor het offerfeest. Maak voor het uitzoeken telefonisch een afspraak met Frank Moors. De beschikbare runderen staan in de woonplaats Bergharen. Ben je niet in de gelegenheid om een koe of een stier zelf te komen uitzoeken dan kan er ook telefonisch vlees besteld worden.

Halal geslacht

Speciaal voor het Offerfeest wordt er op verschillende plekken Halal geslacht. Wil je een koe of een stier laten slachten door Veehandel Frank Moors dan kun je het vlees ophalen bij het slachthuis in Ewijk, Druten of Kerkdriel. Het tijdstip van slachten en het ophalen van het vlees gaat in overleg en naar beschikbaarheid van tijd.