Veetransport

Het vervoeren van dieren staat tegenwoordig hoog in het nieuws aangeschreven. Veetransport is een gevoelig onderwerp. Om dierenleed te voorkomen zijn inmiddels de regels en wetten rondom het vee transport scherp aangesteld. Dit vind ik een goed punt. Wellicht is dit voor de koe de eerste keer dat zij de stal verlaat. Dit brengt helaas altijd wat stress met zich mee voor het dier. Toch probeer ik om het transport van de runderen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Stress is slecht voor het rund maar ook voor het vlees dat hieruit geproduceerd wordt. Stress kun je namelijk proeven!

Vee transport Kuiper

Soms zijn de aantallen te groot voor mijn eigen veewagen. Daarom maak ik gebruik van de diensten van Vee-transport Kuiper. Ook zij proberen het vervoer zo diervriendelijk mogelijk te laten verlopen. De gecertificeerde chauffeurs helpen de koeien rustig de wagen in en zorgen dat deze ruimte zat hebben om zich te kunnen bewegen. De zwakkere koeien worden zelfs apart geladen zodat zij niet tussen de andere staan.
veetransport

Diervriendelijk transport

De runderen die ik vervoer worden niet in overvolle veewagens geladen. Ook probeer ik het veetransport zo kort mogelijk te houden. Naast het dierenwelzijn vind ik persoonlijk contact met mijn klanten heel erg belangrijk. Daarom probeer ik zoveel mogelijk zelf de runderen op te halen en te vervoeren. Dit gebeurt met een kleine veewagen waar ik enkele koeien in kan laden die dan direct naar de volgende bestemming gebracht worden.
Veewagen

Tijdstippen Vee-transport

Doordat ik zoveel mogelijk de runderen zelf vervoer en omdat er een korte lijn is met Veetransport Kuiper, is het mogelijk de tijdstippen van het vee transport in afstemming met de klant te bepalen. Dit vinden de meeste klanten erg prettig omdat zij vaak met andere werkzaamheden gemoeid zijn.