Taxatie rundvee

Veetransport in eigen beheer

Doordat ik veel van het veevervoer zelf regel en omdat er een nauwe samenwerking is met Veetransport Kuiper, kunnen we de transporttijden in overleg met u als klant vaststellen.

Wilt u runderen aankopen of verkopen via Veehandel Frank Moors, laat mij dan gerust weten hoe u het veetransport geregeld wilt hebben.

Klik dan hier om mij direct te bellen en de mogelijkheden te bespreken!

Veetransport

Vervoer van dieren

Vervoer van vee

Transport van runderen

Veevervoer

Veetransport

Het vervoer van dieren staat tegenwoordig prominent in het nieuws, en veetransport is een gevoelig onderwerp. Om dierenleed te voorkomen, zijn er strenge regels en wetten ingesteld voor het vervoer van vee. Dit is een positieve ontwikkeling. Het kan namelijk de eerste keer zijn dat een koe de stal verlaat, wat vaak enige stress met zich meebrengt voor het dier. Desalniettemin doe ik mijn best om het transport van runderen zo soepel mogelijk te laten verlopen, aangezien stress zowel nadelig is voor het dier als voor de kwaliteit van het vlees. Stress is namelijk proefbaar!

Wanneer runderen niet vervoerd mogen worden

Ik hecht veel waarde aan het welzijn van de dieren en houd me strikt aan de opgelegde regels van de door de overheid opgelegde regels met betrekking tot veetransport. Ik vervoer alleen runderen die geschikt zijn voor transport. Runderen komen niet in aanmerking voor transport als:

 • het rund gewond, zwak of ziek is
 • het rund niet in staat is op eigen kracht pijnloos te bewegen
 • runderen met ernstige open wonden of een prolaps
 • hoog drachtige runderen (90% van draagtijd verstreken)
 • runderen die de week ervoor geworpen hebben

  Veetransport Kuiper

  Soms zijn de aantallen te groot om met mijn eigen veewagen te vervoeren. In dergelijke gevallen maak ik gebruik van de diensten van Veetransporteur Kuiper. Zij streven er eveneens naar om het transport zo diervriendelijk mogelijk te laten verlopen. De gecertificeerde chauffeurs begeleiden de koeien rustig naar de wagen en zorgen ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te bewegen. Zwakkere koeien worden zelfs apart geladen, zodat ze niet tussen de andere dieren staan.

  Diervriendelijk transport

  Bij het vervoer van de runderen zorg ik ervoor dat de veewagens niet overvol zijn en tracht ik het transport zo kort mogelijk te houden. Naast het welzijn van de dieren hecht ik persoonlijk veel waarde aan het contact met mijn klanten. Daarom probeer ik zo veel mogelijk zelf de runderen op te halen en te vervoeren. Dit gebeurt met een kleine veewagen waarin enkele koeien kunnen worden geladen, of met een tractor en kar waar gemiddeld acht runderen in kunnen. Wanneer ik zelf het vee transporteer, kunnen de runderen direct naar hun volgende bestemming worden gebracht.

   

   Vervoer van runderen

   Veetransporteur

   Regels rondom veevervoer

   Veewagens

   Vee transporteren