Veehandel Frank Moors

Even voorstellen

Ik ben Frank Moors, eigenaar van Veehandel Frank Moors, en gespecialiseerd in de handel in runderen. Ik lever koeien, stieren en kalveren aan melkveebedrijven, rundveehouders, hobbyboeren en opfokcentra. Daarnaast koop ik runderen op om af te mesten en regel het transport naar diverse slachthuizen.

Wilt u runderen kopen of verkopen, of wilt u andere zaken regelen rondom veehandel?

Klik dan hier om mij direct te bellen en de mogelijkheden te bespreken!

Veehandel Moors

Veehandelaar Moors Bergharen

Veehandelaar Moors Horssen

Veehandelaren

Veehandel en mesterij Moors

Veehandel Moors

Mijn vader, Frans Moors, begon zijn carrière op 28-jarige leeftijd in een slagerij waar wekelijks een rund geslacht werd. Op een dag besloot Frans zelf een koe te kopen en deze aan de slagerij te verkopen. Dit was het begin van een nieuwe fase. Steeds vaker kocht hij koeien om ze vervolgens door te verkopen. In 1972 richtte hij Veehandel Moors op.

Opleiding in het slagersvak

Na mijn middelbare schooltijd heb ik mijn opleiding in het slagersvak gevolgd aan de slagersvakschool in Wageningen. In de praktijk kon ik mijn vaardigheden verder ontwikkelen bij Slagerij Tom Hormes en Slachterij Willems waar ik na schooltijd werkte. Tegelijkertijd bleef ik met plezier mijn vader helpen in de veehandel.

Veranderingen in de veehandel

In de loop der jaren heeft er veel verandering plaatsgevonden. De veehandel is aanzienlijk versneld door de komst van mobiele telefoons en het internet. Ook de regelgeving waarmee veehandelaren te maken krijgen, is ingrijpend gewijzigd. Echter, één ding is onveranderd gebleven: mijn passie voor het vak van veehandelaar.

De passie van een veehandelaar

De passie waarmee mijn vader de veehandel beoefende, was aanstekelijk. Op zeer jonge leeftijd hielp ik met het verzorgen van de runderen en het bewerken van het land. Het liefst vergezelde ik hem naar boeren, slagerijen en slachthuizen. Soms kwam ik zelfs te laat op school omdat ik graag wilde helpen bij de geboorte van een kalf of andere werkzaamheden.

Overname van Veehandel Moors

Na het afronden van mijn opleiding besloot ik te stoppen met werken in de slagerij en het slachthuis. In 2009 nam ik de veehandel van mijn vader over. Ik ging op zoek naar nieuwe kansen om het bedrijf verder te laten groeien. Mijn vader is nog steeds actief betrokken bij het bedrijf; hij bezoekt trouw zijn vaste klanten en helpt bij de verzorging van de runderen.

    Slagersvak

    Veranderingen Veehandel

    Veestal Moors

    Mesterij Moors

    Runderen van Moors