Veehandel

Mijn vader, Frans Moors werkte op 28 jarige leeftijd in een slagerij. In deze slagerij werd iedere week een koe geslacht. Op een dag besloot Frans zelf een koe te kopen en deze te verkopen aan de slagerij. Dit was het begin van het einde. Steeds vaker kocht hij koeien in om deze daarna door te verkopen. In 1972 richtte hij Veehandel Moors op.
frans-moors

Opleiding Slagersvak

Na de middelbare school ging ik naar de slagersvakschool in Wageningen, waar ik het slagersvak leerde. In de praktijk mocht ik dit vak oefenen bij Slagerij Tom Hormes en Slachterij Willems waar ik na schooltijd werkte. Ook hielp ik nog steeds heel graag mijn vader bij de Veehandel.

Veranderingen in Veehandel

Er is in de loop van de jaren een hoop veranderd. De veehandel is sneller geworden door de komst van de mobiele telefoon en het internet. Ook de regels waar een veehandel mee te maken krijgt zijn drastisch veranderd in de jaren. Maar 1 ding blijft hetzelfde: Veehandelaar is een prachtig beroep dat ik met al mijn passie uitoefen!

De passie van een veehandelaar

De passie waarmee hij de veehandel bedreef werkte aanstekelijk. Al op zeer jonge leeftijd hielp ik mee met het verzorgen van de runderen en het bewerken van het land. Het liefst ging ik met hem mee naar de boeren, slagerijen en slachthuizen. Ik kwam geregeld te laat op school omdat ik graag wilde helpen bij de geboorte van een kalf of andere werkzaamheden.

Overname Veehandel Moors

Na het afronden van mijn opleiding  besloot ik te stoppen met het werken in de slagerij en het slachthuis. Ik nam de Veehandel van mijn vader over in 2009. Ik ging op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien. Mijn vader is nog steeds erg actief in het bedrijf, hij bezoekt trouw zijn vaste klanten en helpt mee met de verzorging van de runderen.
frank-moors