Slachtvee

Rund slachtvee

Veehandel Frank Moors houdt zich bezig met de aanvoer van rund slachtvee naar verschillende slachterijen en vleesverwerkingsbedrijven. De rassen, kwalificaties en gewichten van deze slachtrunderen lopen erg uiteen. Zo breng ik dagelijks melkkoeien die voor de melkveehouderijen niet voldoende melk meer produceren naar het slachthuis. Voor de slagers waaraan ik lever wordt er luxe dikbil vee geslacht of een bepaald koeien ras zoals de Parthenais. Ook kan het zijn dat ik een belletje krijg voor een noodslachting, een koe die direct geslacht dient te worden omdat hij bijvoorbeeld zijn poot heeft gebroken.

SEUROP Klassement

Alle karkassen worden na het slachten onderverdeeld in het SEUROP klassement. Deze classificaties worden uitgevoerd door onafhankelijke personen die elke week steekproefsgewijs gecontroleerd worden door de overheid. De veehouders waarmee ik werk hebben over het algemeen weinig te maken met deze classificatie. Ik koop de meeste runderen in per kilo of in de roes. Toch gebeurt het ook wel eens dat de veehouder zijn koe wilt laten classificeren via SEUROP. De kwaliteitsklasse en het gewicht vormen dan de basis voor de uitbetaling aan de rundveehouder.
Slachtvee

Samenwerken?

Ben je voor jouw slagerij, grossier, slachterij of ander vleesbedrijf op zoek naar een betrouwbare leverancier voor rundvee of rundvlees? Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen! Neem Contact met mij op en ik kom graag bij je langs om kennis te maken.

Slachterij, slagerij, grossier of vleesbedrijf

Ik werk samen met verschillende slachterijen, slagerijen en grossiers en. Dit zijn gerenommeerde bedrijven in de vee en vleeswereld. Ieder vleesbedrijf verwerkt zijn specifieke rassen en/of kwaliteiten. Mijn taak is om het juiste rund bij het juiste bedrijf te krijgen. De veehouder krijgt een goede prijs, en de slachterij, slagerij of grossier de kwaliteit vlees waar ze het beste mee kunnen werken.
Rundvlees

Voor mijn slagers, grossiers en slachterijen ben ik altijd op zoek naar:

  • Alle soorten en klasse slachtkoeien
  • Alle soorten en klasse slachtstieren
  • Slachtrijpe kalveren
  • Luxe dikbil vleesvee
  • Parthenaise
  • Belgisch witblauw vleesras
  • Verbeterd roodbont vee
  • Luxe blonde koeien