Een schapenboerderij beginnen

Een schapenboerderij beginnen

Wil je een bedrijf starten met betrekking tot het fokken van schapen? Dit kan een behoorlijk intimiderende onderneming zijn om mee te beginnen, vooral als je niets weet over schapen en hoe je ze in leven moet houden. Het is niet zo eenvoudig als het plaatsen van hekken op een open veld en je vee zomaar insluiten. Je moet een paar aspecten overwegen die essentieel zijn om je schapen in leven en gezond te houden. Een van de belangrijkste aspecten is het bieden van onderdak. Vervolgens moet je ook leren over het voeden en voeren van schapen. Afgezien daarvan moet je ook de gezondheid van je schapen controleren en weten hoe je ze goed moet verzorgen. Wees gerust, zolang je de basis leert en het fokken van schapen begrijpt, zul je een levensvatbare veehouderij kunnen starten.

Omgeving

Voordat je een afrastering en andere belangrijke dingen voor schapen kunt plaatsen, moet je eerst zoeken naar een leefbaar gebied met de juiste omgeving voor schapen. Het is aan te raden om een ​​locatie te kiezen met een behoorlijk groot oppervlak. Dat land moet ook toegang hebben tot een weiland om je vee te laten grazen. Zorg er daarnaast voor dat je een locatie kiest met de minste roofdieren als dat mogelijk is.

Structuren

De structuren die je gaat bouwen, zullen ook een van de belangrijkste factoren zijn waarmee je schapen kunt fokken. Je moet een lay-out plannen met hekken, overdekte schuur, pallets, waterbronnen en lichtpalen. Vergeet ook niet om een ​​ventilatiesysteem op te nemen in de overdekte stallen die je in je schapenverblijf plaatst. Naast de lay-out is het ook belangrijk om na te denken over het soort materiaal dat je gaat gebruiken om elk deel van je schapenboerderij te bouwen. Alleen al de hekken hebben verschillende varianten waaruit je kunt kiezen. Er zijn verschillende soorten schuttingen zoals houten schuttingen, metalen schuttingen en ook een mix van beide. Je kunt zelfs elektrische afrasteringen plaatsen als dat nodig is.

Schapenvoeding

Zoals alle levende wezens hebben schapen voedsel en water nodig. Schapen voeren is heel eenvoudig, omdat het weiland als hoofdvoedsel zal dienen. Je zult je schapen ook van zout moeten voorzien. Zout zorgt namelijk voor de nodige voedingsstoffen om schapen in optimale conditie te houden. Zorg er ten slotte voor dat je je schapen van schoon water voorziet. Je moet dus een waterbron toevoegen waar de schapen gemakkelijk bij kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*