2x lekkere recepten met rundvlees voor de winter
Lekker uitgebreid koken deze winter? Dan ben je niet de enige: heel Nederland is flink aan het koken en bakken geslagen sinds de coronacrisis. Dat is niet zo gek: koken is een van de leukste en vooral lekkerste dingen die je thuis kunt doen. Heb jij zin om deze winter ook lekker uit te pakken? In dit artikel lees je twee overheerlijke recepten met rundvlees die perfect zijn voor het koude winterseizoen. Eet smakelijk!
Gesmoord rundvlees met ui, boontjes en rijst
Gesmoord rundvlees met Italiaanse kruiden zorgt er absoluut voor dat je deze winter warm door kunt komen. Voor dit smakelijke recept heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 950 gram runderschouder zonder bot
- 600 gram uien
- 2 eetlepels boter + 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden
- 160 milliliter witte wijn
- 600 gram boontjes
- 200 gram witte rijst.
De boontjes en rijst kook je volgens de aanwijzing op het pak. Voor het vlees heb je een gietijzeren pan nodig. Dit soort pannen en andere benodigdheden voor in de keuken kun je voor een goede prijs kopen bij Lidl. Braad het vlees in olijfolie aan één kant voor ongeveer zes minuten. Draai het vlees om en voeg de boter, knoflook, kruiden en ui toe. Schuif de uien onder het vlees waarna ze binnen 10 minuten heerlijk zacht worden. Voeg daarna de wijn toe en breng alles zachtjes aan de kook. Zet de pan vervolgens in de oven en laat het geheel binnen 1,5 tot 3 uur sudderen op een lage temperatuur. Is het vlees helemaal gegaard? Laat het dan 15 minuten rusten en serveer het met rijst en boontjes.
Kalfsstoof met venkel en knoflook
Een ander smakelijk gerecht voor het koude seizoen is kalfslapjes met venkelknollen, knoflook en krieltjes. Deze maaltijd met vlees van kalveren heb je binnen 15 minuten voorbereid waarna je nog een uur en kwartier moet wachten. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor de kalfsstoof voor 4 personen:
- 700 gram kalfslapjes
- 2 venkelknollen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde uit
- 2 teentjes knoflook
- 200 milliliter droge witte wijn
- 100 milliliter runderbouillon
- 200 gram krieltjes
- Handje peterselie
- Beetje peper en zout
Maak de krieltjes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pak voor de kalfsstoof een braadpan en snijd de lappen in 8 stukken. Besprenkel het vlees met peper en zout. Doe de olijfolie in de pan en braad de lapjes aan beide kanten aan. Haal het vlees voor even uit de pan en fruit de ui en knoflook. Leg na twee minuten het vlees in het geurige geheel en voeg de bouillon en wijn toe. Snijd de venkel in dikke stukken en leg die stukken bij het vlees in de pan. Breng het geheel aan de kook waarna je het vlees met een deksel op de pan op zacht vuur laat sudderen. Na een minuut of 70/75 is je kalfsstoof gaar en klaar om gegeten te worden met de krieltjes. Strooi nog een beetje peterselie over het gerecht om het geheel af te maken.